petek, 26. julij 2019

En hiter izlet po vzhodnih koncih Slovenije ;)







Pot naju je zaradi opravkov najprej peljala do Čateža. Nisva se šla kopat, lahko pa bi kamot izkoristili prvi del dneva za to. Po obisku v termah sva krenila proti Brežicam, kjer sva se ustavila na kosilu v majhnem lokalu Green Bean ter lakoto potešila z Bowl-om (verzija karija) in Bučko sendvičem. 











Iz čateža sva se mislila odpraviti direktno nazaj proti severu, ampak sva vmes zavila še proti Krškem, natančneje v Senovo. Nisva si šla ogledat nič specifičnega, ampak če vas zanimajo ozke ceste s prikupnimi hiškami ter rahli hribčki in dolince, samo tako, da še malo raziščete in vidite, kako in kje živijo ljudje s teh koncev, vam priporočam, da malo krenete z direktne poti. Pot sva nadaljevala proti Podsredi in si seveda z navigacijo pomagala, da sva prispela do ciljne destinacije, ki je bila Jelenov greben. Čudoviti razgledi že med samo potjo so bili zgolj krasen, za oči prijeten dodatek k temu, kar naju je čakalo na grebenu. Pripeljala sva se do 'vrat' in velike table ''Dobrodošli'', Jelenov greben. Vse skupaj je izgledalo kot vhod, zato sva avto pustila kar na tem mestu. Kasneje sva videla, da bi se lahko zapeljala tudi naprej, skozi ta 'portal' (ki pa – samo kot obvestilo! – pod kolesi naredi ne preveč prijeten zvok). Na vrhu so namreč gostišče, parkirni prostori in trgovinica z domačimi izdelki in krmo za --- najpomembnejši in najbolj ljubek del tega izleta --- SRNICEE! :D Tako je, že takoj ko pridete, vas pričakajo, nekatere na cesti, druge na hribčkih levo navzdol in desno navzgor od vas. Niso plašne in zelo so vesele, ko dobijo za jest ^^. 




Kot rečeno lahko v trgovini ''Pri mami'' kupite zavojček suhe koruze in nahranite srne in jelena, ki se nahajajo na posestvu. Nekatere so malo bolj plašne kot druge, ampak večinoma z veseljem pridejo, ko vidijo, da imamo nekaj za njihove želodčke. Pa če koga skrbi (tudi jaz sem, iskreno, pomislila na to), NE GRIZEJO! ^^ Pravzaprav zelo nežno, z ustnicami in jezikom vzamejo koruzo iz roke. Boste pa slinasti ^^'' to vam pa kar zdaj povem. Ampak itak si lahko greste roke nato umit v gostišče, po želji še kaj spijete, pojeste sladoled (imajo takšnega z bučnim oljem) ali pa katero izmed kremnih tortic, čisto po želji, imajo tudi restavracijo. Zasledila sem tudi, da imajo možnost poleta z balonom na vroč zrak.








Kot rečeno, je poleg gostišča tudi majhna trgovinica z domačimi izdelki, od oreščkov, medu do marmelad. Vse v lušnih in skrbno zapakiranih embalažah. Hčerka lastnika posestva nama je z veseljem in zelo prijazno ter vljudno odgovorila na vsa vprašanja. Zanimala sva se za marmelade in tiste, ki so jih imeli odprte, nama je tudi ponudila za poskusit. Celo bučno so imeli in nisem si mislila, da mi bo tako všeč. Vzela sva dve, poleg pa tudi dva zavitka koruze za srnice. ^^






Moj je kar hitro zginil in še to med zobmi in v želodčku ene same srnice. Tako zelo si je želela še in še, da sem z veseljem vso koruzo namenila njej.








Na grebenu smo se dobili še s prijateljico, ki naju je povabila še na hiter skok do Slivniškega jezera in na najboljšo tortico v okolišu. Vozili smo se približno 15 ali 20 minut in prispeli do jezera, ki sem ga (če me spomin ne vara) sama prvič videla in niti približno si nisem predstavljala, da je tako ogromno. Parkirali smo blizu lokala in šli najprej na pomol za bolj bližnji pogled jezera in ovekovečenje trenutka (beri: fotkanje ;P).






Nato smo si v lokalu Ramna naročili vsak svoj kos torte. Od veganske ponudbe so imeli presno malinovo tortico in vse sadne sladolede, drugače pa so imeli vse od lchf tortic, do navadne čokoladne, nutello z banano, borovničeve, s trojno čokolado pa tudi nekaj okusov kremnih tortic a.k.a. ''cheeecakes''.






Prijetno okolje, prijazno osebje in super družba so čudovito zaokrožili dan in proti večeru sva se poslovila ter odpravila nazaj domov. 



Ste že bili na Jelenovem grebenu? Če ja, kako se vam je zdelo? Če ne, vas je zamikalo, da bi šli pogledat? Upam, da vas je po objavi vsaj malo zasrbelo po stopalih ;P Hvala za branje


Lepo bodite

xo's

1 komentar:

  1. Zelo lepo in zanimivo pisanje. Želim si še več takih prispevkov. :-)

    OdgovoriIzbriši