četrtek, 21. april 2016

Simple dry brushed nails: Spring nail art



Živjooo!! Končno se spet javljam, tokrat s preprostim spomladanskim dizajnom za naše nohtke!! :D
 
Tukaj sem ustvarila zanimiv vzorec z dry brush tehniko, delamo torej s čopičem, na katerem je zelo malo barve.
 
Kot rečeno je tehnika zelo enostavna in primerna tudi za začetnike v svetu poslikave nohtov. ;)
 
Začnemo seveda s podlakom, ki zaščiti nohte in ustvari gladko podlago za barvni lak. Nato si izberete poljubno barvo za osnovo, priporočam sicer, da je svetlejša, tako bo vzorec prišel bolj do izraza. Ko se ta plast posuši pa je čas za zabavni del. :D Tokrat si vzamete nekaj lakov različnih barv, ki so si lahko sorodne, ali pa tudi ne, odvisno kakšen look vam je ljubši. Jaz sem izbrala nekaj tonov zelene, saj me spominja na pomlad. Torej nazaj k nohtom ^^ Enega izmed lakov vzamete, nato pa čopič obrišete na vratu stekleničke. Vendar ne zgolj na eni strani, kot bi to naredili običajno, ampak v celoti (kot prikazano na sliki). To ponovite še enkrat ali dvakrat, dokler na čopiču ne ostane čisto malo barve.

Čopič obrišite 'spredaj' in 'zadaj'.


Zdaj pa zgolj potegnete preko nohta, da ustvarite tanke črtice. Lahko vlečete vodoravno, navpično, diagonalno, tukaj se igrajte, vse je prepuščeno vaši domišljiji. Važno je le, da ne pokrijete čisto celega nohta, da bo prostor še za ostale barve. Enako torej ponovite še z drugimi izbranimi barvami in vaš dizajn je končan. :D


Nežno potegnite po nohtu, da čopič pusti rahlo sled.


Velika prednost te tehnike je, da se nanosi zelo hitro posušijo in ni potrebno čakati, preden nanesemo drugega. Na koncu lahko zato tudi skoraj takoj nanesete še nadlak, da bo vaša manikura zaščitena in sijoča (ali pa matirana ;D).
 
Upam, da vam je ideja všeč in da se boste tudi same malo pozabavale z dry brushom, saj je res enostavno in hitro, da pa super efekt.
 
Imejte čudovit dan! Pa do naslednjič! ;D

Ni komentarjev:

Objavite komentar